Delavnice in katalog tipskih rešitev Kneippovih parkov za zasebne in javne površine

Razvojna agencija Kozjansko je v sodelovanju s partnerji organizirala zanimive motivacijske delavnice na temo Kneippovi parki od Pohorja do Bohorja.
 
Delavnice so potekale na različnih lokacijah: Zreče, Dobrna, Oplotnica, Šentjur.
Na delavnicah za potencialne investitorje in urejevalce javnih prostorskih površin so bila predstavljena Kneippova načela in pomen vključevanja vseh institucij, tudi vzgojnih, v poznavanje le-tega kot priložnosti za kvalitetnejše življenje posameznika in družbe.
 
V drugem delu delavnice so se slušatelji seznanili s konkretnimi tipskimi rešitvami Kneippovih parkov na zasebnih ali javnih površinah. Tovrstne rešitve bodo vsi zainteresirani investitorji lahko pridobili na Razvojni agenciji Kozjansko v Šentjurju,saj je rezultat tega projekta tudiizdelan katalog tipskih rešitev Kneippovih parkov za zasebne in javne površine. Katalog bo vsem potencialnim investitorjem olajšal tovrstne odločitve in hkrati nakazal možnosti kvalitetnih sodobnih in kreativnih rešitev, ki sovpadajo v naravno okolje podeželskega območja med Pohorjem in Bohorjem.
 
Odziv javnosti je bil velik in na delavnici so že diagnosticirali prve potencialne zasebne investitorje za razvoj tovrstne dejavnosti, prav tako je že v pripravi dokumentacija za izgradnjo takšnega parka na javni površini v parku Oplotnica, ki z svojim nekdanjim periščem predstavlja atraktiven naravni in kulturni dediščinski spomenik zanimiv za številne obiskovalce.
SHIFT + A