Novice LAS

Vabilo k sodelovanju v brezplačnih tečajih AGRO-START

V sklopu projekta AGRO-START, ki ga izvajajo na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, je predvidena izvedba dveh brezplačnih e-tečajev, kjer bodo predstavljena orodja in aplikacije za spodbujanje inovativnosti in pomoč pri nastopu na tujih trgih za sektorja živinoreje in hortikulture.

Več

2. predlog Programa razvoja podeželja 2014-2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je predstavilo drugi uradni predlog Programa razvoja podeželja Republike Slovenije 2014–2020 (PRP 2014–2020), ki ga je 5. 12. 2014 uradno poslalo v odobritev Evropski komisiji (EK).

Več

Nova gradiva Evropske Komisije za promocijo ekološkega kmetovanja

Evropska komisija je na svoji spletni strani objavila nova gradiva za promocijo ekološkega kmetovanja, ki so na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Več

Delavnice KGZS Celje v Šentjurju

Vljudno vabljeni na tri predavanja z aktualno tematiko: o pogojih za prodajo vina, ki mu bo sledilo predavanje o pogojih za prodajo drugih kmetijskih pridelkov in izdelkov, čez en teden pa še predavanje o tehnologiji predelave mesa.

Več

Združevanje dveh generacij za ohranjanje narave

Razpisan je INVOLEN evropski natečaj, zato vas vabimo k vstopu v tekmovanje. Ekipe učencev in starejših prostovoljcev pozivamo k ohranjanju narave ter oblikovanju učnih iger na to temo. Tekmovanje se bo zaključilo aprila 2015.

Več

Srečanje čebelarjev v Oplotnici

Vabljeni na srečanje čebelarjev ob godovanju sv. Ambroža, zavetnika čebelarjev, ki bo v nedeljo, 7. 12. 2014, ob 10.00, v farni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Čadramu v Oplotnici.

Več

Anders WALL Award 2014/2015

Anders Wall nagrada je namenjena posameznikom, ki so pomembno prispevali k razvoju podeželskega okolja znotraj Evropske unije, predvsem na področjih ohranjanja pokrajine, biodiverzitete in kulturne dediščine ter k trajnostnemu gospodarskemu razvoju lokalnega okolja.

Več

»Les potrebuje nove ideje« - Schweighoferjeva nagrada

Vabilo k prijavam inovativnih projektov v evropskem gozdnem sektorju - Skupno 300.000 evrov nagradnega sklada si bodo razdelili dobitniki glavne nagrade in posameznih nagrad za inovativnost.
Več

Možnosti prodaje lokalno pridelane hrane

Vabilo za vse, ki jih zanima poslovno sodelovanje, da se 20. novembra 2014 ob 16.00 na OŠ POD GORO, Šolska ulica 3, Slovenske Konjice.

Več

LAS »Od Pohorja do Bohorja« v prestolnici

V soboto, 4. oktobra 2014, smo sodelovali na Festivalu ljubljanskega in slovenskega podeželja v Ljubljani.

Več

Izmenjava izkušenj med LAS-i

V sredo, 22. oktobra 2014, so nas obiskali predstavniki LAS Zasavje – Društvo za razvoj podeželja, z namenom spoznati naše delo, primere dobrih praks izvedenih Leader projektov ter izmenjati si številne izkušnje, ki smo si jih vsi skupaj nabrali z izvajanjem programa Leader.

Več

Prikaz škopanja in prekrivanja strehe s slamo

Vabljeni na prvo prireditev Društva Stela v ustanavljanju katerega člani so sodelovali pri projektu Geomantija KRRES Kalobje – Rifnik – Resevna v okviru katerega so nastali tudi kozmogrami v votlini mlinskih kamnov pod Rifnikom.

Več

LAS »Od Pohorja do Bohorja« na sejmu AGRA

Na letošnjem 52. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni se je v organizaciji RA Kozjansko, kot upravljavca LAS »Od Pohorja do Bohorja«, skozi vse dni sejma predstavilo 23 ponudnikov s celotnega območja LAS.

Več

LAS Od Pohorja do Bohorja vabi na sejem AGRA

Vabljeni na naš promocijsko predstavitveni prostor v hali C3.

Več

Z novim/starim vodstvom v novo obdobje izvajanja ukrepa Leader

Na že 9. redni seji Skupščine LAS »Od Pohorja do Bohorja«, ki je bila tokrat tudi volilna, so člani LAS izvolili novo sestavo organov LAS: devetčlanski Upravni odbor, tričlansko predsedstvo in tričlanski Nadzorni odbor.

Več

Geomantijsko vodenje v votlini Rifnik

Vabimo vas na predstavitev programa zelenega turizma, na geomantijsko vodenje v votlini Rifnik - v nedeljo, 22. 6., ob 10.00 (do 12.00).

Več

Uredbo o izvajanju ukrepa Leader iz naslova PRP 2014-2020

V priponki spodaj najdete uredbo o Uredbo o izvajanju ukrepa LEADER iz naslova Programa razvoja podeželja 2014–2020.

Več

Kratko vodenje v Rifniški jami s programom zelenega turizma

Vabljeni na kratko vodenje v Rifniški jami s programom zelenega turizma - projekta geomantija KRRES, v nedeljo, 22. 6. 2014, ob 10h.

Več

Srečanje z Ralfom Roessnerjem

V projektu Geomantija KRRES (Kalobje Rifnik RESevna) organiziramo v sklopu etno in eko dogodkov srečanje z Ralfom Roessnerjem. Srečanje bo v soboto, 31. 5. 2014.

Več

Vprašalnik o izvajanju strategije LAS »Od Pohorja do Bohorja«

Vprašalnik lahko prenesete na spodnji povezavi.

Več
SHIFT + A