Novice LAS

45 podpisnikov Pogodbe o ustanovitvi in delovanju LAS »Od Pohorja do Bohorja«

V četrtek, 27. avgusta 2015, je v dvorani Kulturno turističnega centra v Oplotnici 45 predstavnikov javnih, zasebnih in pravnih subjektov z območja občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče podpisalo Pogodbo o ustanovitvi in delovanju LAS »Od Pohorja do Bohorja«.

Več

LAS »Od Pohorja bo Bohorja« na sejmu AGRA

V ponedeljek, 24. 8. 2015, se je LAS »Od Pohorja do Bohorja« na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni predstavila s primeri dobrih praks na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Več

Teden starih obrti in običajev 2015

Program prireditev Tedna starih obrti in običajev 2015 na Kozjanski domačiji v Dobju.

Več

Podpis Pogodbe o ustanovitvi in delovanju LAS »Od Pohorja do Bohorja«

RA Kozjansko skupaj z občinami Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče vabi na podpis Pogodbe o ustanovitvi in delovanju Lokalne akcijske skupine (LAS) »Od Pohorja do Bohorja«.

Več

LAS »Od Pohorja do Bohorja« vabi na sejem AGRA v Gornji Radgoni

Tudi letos se LAS »Od Pohorja do Bohorja« predstavlja na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni. Tokrat se bomo predstavili na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Več

LAS »Od Pohorja do Bohorja« in LAS Obsotelje in Kozjansko gostili LAS iz Bolgarije

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je gostila predstavnike LAS Lyaskovets-Strazhitsa iz Bolgarije, ki so si na območju občin Zreče in Šentjur ogledali rezultate uspešno izvedenih Leader projektov.

Več

LAS »Od Pohorja do Bohorja« zbira projektne predloge

LAS »Od Pohorja do Bohorja« pripravlja strategijo lokalnega razvoja (SLR), ki bo zajela lokalne potrebe ter priložnosti območja občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče.

Več

LAS »Virovitički prsten« na obisku v LAS »Od Pohorja do Bohorja«

V teh vročih poletnih dneh je LAS »Od Pohorja do Bohorja« gostila hrvaško LAS »Virovitički prsten« (LAG »VIP«). LAG »VIP« se nahaja na severozahodnem delu Virovitičko-podravske županije, v Slavoniji, žitnici Hrvaške.

Več

LAS »Od Pohorja do Bohorja« na 3. letnem festivalu LAS-ov

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je od 26. do 28. junija 2015 sodelovala na 3. letnem festivalu LAS-ov, ki ga je v Biogradu na Moru, Hrvaška, organizirala LAS Laura.

Več

Javni poziv za oblikovanje Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«

Razvojna agencija Kozjansko, skupaj z občinami Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče, objavlja javni poziv za oblikovanje Lokalne akcijske skupine (LAS) »Od Pohorja do Bohorja« v obdobju 2014-2020.

Več

LAS »Od Pohorja do Bohorja« nadaljuje z izvajanjem pristopa Leader

Lokalna akcijska skupina (LAS) »Od Pohorja do Bohorja« izvaja delavnice za pripravo strategije lokalnega razvoja (SLR) za obdobje 2014-2020.

Več

Promenada Dobrne

Turistično društvo Dobrna vabi na Poletno nedeljo v parku, ki bo v nedeljo, 23. avgusta 2015. Podroben program najdete na letaku.

Več

Uredba o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost

V torek, 16. 6. 2015, je bila v Uradnem listu RS objavljena Uredba o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več

Delavnice za pripravo strategije lokalnega razvoja

LAS »Od Pohorja do Bohorja« pripravlja strategijo lokalnega razvoja (SLR), ki bo zajela lokalne potrebe ter priložnosti območja občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče, zato vabimo tudi vas, da se vključite s svojimi izkušnjami, predlogi in idejami.

Več

Vabilo na 2. delavnico za pripravo programa razvoja kmetijstva in podeželja občine Šentjur 2015-2020

Lepo vabljeni na delavnico, kjer vas bomo seznanili s predlogom razvojnih usmeritev v prihodnjem petletnem obdobju in z možnostjo financiranja posameznih projektov.

Več

Povabilo k sodelovanju na sejmu KOS

Nosilce dopolnilnih dejavnosti na kmetiji iz LAS širom Slovenije vabimo k sodelovanju (predstavitev in prodaja lastnih proizvodov) na 5. Kmetijsko-obrtniškem sejmu (KOS) v Lenartu, ki bo potekal na Hipodromu Polena med 29. in 31. majem 2015.

Več

Poziv za vstop oz. članstvo v Lokalni akcijski skupini »Od Pohorja do Bohorja«

Razvojna agencija Kozjansko, skupaj z občinami Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče, vabi, da postanete član LAS »Od Pohorja do Bohorja« v obdobju 2014-2020.

Več

Lokalna kakovost

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je pripravilo projekt, s katerim želi spodbuditi prehranjevanje z lokalno pridelano in predelano hrano, hkrati pa potrošnike seznaniti s sistemom sledljivosti »od vil do vilic«.

Več

Grajska učna pot Žusem - Naj območna pot 2014

Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje, podelila priznanja za NAJ POT v vseslovenski akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Več

Pripravljena je brošura Kmetijsko-okoljska-podnebna plačila 2015-2020

PRP 2014−2020 prinaša nove možnosti za črpanje finančnih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Več
SHIFT + A