EKO gajbico, prosim! - delavnica in predavanje

V sklopu projekta sodelovanja EKO gajbico, prosim! vas vabimo v sredo, 4. oktobra 2023, v Podjetniški inkubator Aurea, Gorica pri Slivnici 28, 3268 Gorica pri Slivnici, Šentjur na EKO dopoldan.

Ob 9.00 delavnica: Kako ozaveščati o pomenu lokalno in ekološko pridelane hrane 

Na delavnici bomo poskusili odgovoriti na vprašanje, kako okoljsko vzgojiti in ozavestiti prebivalstvo in pridelovalce hrane, da bomo uživali lokalno in ekološko pridelano hrano ter s tem obvarovali naše zdravje in okolje, v katerem bomo dihali kakovosten zrak. Zanimalo nas bo tudi kako kompleksnost okoljevarstvenega področja spremeniti v enostavno vedenje in znanje ter ga uporabiti v praksi in vsakdanjiku. Sprehodili se bomo skozi ozaveščevalni načrt, ki nas bo opolnomočil kako in na kakšen ozaveščati o lokalno in ekološko pridelani hrani.

Delavnico bo vodila Urša Zgojznik, slovenska okoljevarstvenica, aktivistka in političarka, večkrat je vodila akcijo Očistimo Slovenijo, bila Slovenka leta 2018, je ustanoviteljica in sopredsednica VESNE – zelene stranke. Intenzivno se posveča tematiki zavržene hrane, trajnostnemu turizmu, implementaciji konceptov krožnega gospodarstva in koncepta Zero Waste ter ozaveščanju in okoljskem izobraževanju na vseh področjih.

Ob 10.30 degustacija pridelkov iz eko zabojčka Ekološke kmetije Očko

Ob 11.00 predavanje: Mini vodič po naročanju eko zabojčka na dom ali v pisarno z Ekološko kmetijo Očko 

V partnersko kmetovanje, ki ga je v celjski regiji organiziralo Združenje ekoloških pridelovalcev in predelovalcev Deteljica je vključena tudi Ekološka kmetija Očko s svojimi Eko zabojčki. To pomeni, da  kmetija oskrbuje svoje stranke z lastno sezonsko zelenjavo, sadjem in drugimi živili, pridelanimi na kmetiji.

Svojo zgodbo nam bo predstavila Katarina Očko, kmetica z ekološke kmetije Očko iz občine Laško. Na njihovi kmetiji kmetujejo po ekoloških in naravi prijaznih načelih. Njihovo zelenjavo in zelišča prevzemajo individualni naročniki, družine, gostinci in javne ustanove.

Vabljeni, da skupaj ugotovimo, kako lahko pride eko zabojček do nas oziroma, kako lahko tudi vaši zabojčki pridejo na domove in pisarne.

Prosimo vas za predhodno prijavo na delavnico / predavanje / delavnico&predavanje do 2. oktobra 2023 na: https://docs.google.com/forms/d/1nAHYNIb4QGkK1FhyClcKdSLpH852lSYY-y8_QQqszIM/

Org.: LAS Od Pohorja do Bohorja in Razvojna agencija Kozjansko

SHIFT + A