Zdrava kuhinja na kolesih – Domače je najboljše!

Zdrava kuhinja na kolesih – Domače je najboljše! je slogan in naziv projekta, sofinanciranega iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, ki ga je v mesecu maju uspešno zaključilo projektno partnerstvo podjetij L.Storitve, Xena d.o.o., Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče in Društva Eksena.

Območje LAS »Od Pohorja do Bohorja« je obogatil premični gostinski obrat, ki ponudbo hrane iz lokalnih sestavin dostavi v neposredno bližino prebivalcev celotnega območja LAS.

V sklopu projekta so se v krajih Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje, Zreče zvrstili kulinarično-promocijski dogodki, na katerih je bilo vzpostavljeno sodelovanje z lokalnimi pridelovalci in proizvajalci hrane in pijače, ki so na njih predstavili svojo ponudbo. Projektno partnerstvo je razvilo nov poslovno-socialni model »Zdrave kuhinje na kolesih«, ideje zanj so v sklopu podjetniškega krožka prispevali tudi dijaki Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče.

Več o projektnih aktivnostih ter višini sofinanciranja dostopno na:

https://www.las-pohorje-bohor.si/1.-javni-poziv-LAS-Od-Pohorja-do-Bohorja-za-leto-2020-sklad-EKSRP/Zdrava-kuhinja-na-kolesih--Domace-je-najboljse/

SHIFT + A