LAS »Od Pohorja do Bohorja« na sejmu AGRA

Na letošnjem 52. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni se je v organizaciji RA Kozjansko, kot upravljavca LAS »Od Pohorja do Bohorja«, skozi vse dni sejma predstavilo 23 ponudnikov s celotnega območja LAS.

Na letošnjem 52. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni se je v organizaciji RA Kozjansko, kot upravljavca LAS »Od Pohorja do Bohorja«, skozi vse dni sejma predstavilo 23 ponudnikov s celotnega območja LAS. Vsak dan so bili na razstavnem prostoru v hali C3 prisotni različni ponudniki, ki so se lepo dopolnjevali ter seznanjali obiskovalce sejma s pestro in kvalitetno ponudbo območja LAS.

Že prvi dan sejma so se lahko obiskovalci seznanili s prednostmi lokalne samooskrbe in koristih konoplje (Toni Slatinšek, Kooperativa Konjice), si ogledali  unikatne izdelke iz keramike (Mihaela Jezernik) ter se preskrbeli z medom in ostalimi medenimi izdelki (Zvone Majcen).

Naslednji dan so program popestrile članice društva Izviri Dobrina ter članice Društva kmečkih žena iz Oplotnice, kar je zagotovilo pestro dogajanje in privabilo obilico obiskovalcev, za domače dobrote je poskrbela Rosanda Ploštajner, za zdrave medene izdelke pa Čebelarstvo Žvikart.

V ponedeljek se je poleg TIC-a Šentjur, ki je obiskovalce seznanjal z bogato kulturno in naravno dediščino ter številnimi turističnimi programi in Šolskega centra Šentjur, predstavila tudi Karla Grohar s svojimi izdelki za zdravje in nego.

V torek sta Vikica in Milan Kalan z obiskovalci delila svoje bogato znanje o zeliščih, da se je pelo in plesalo so poskrbeli člani TD Trta, za obiskovalce so bili zanimivi tudi številni izdelki iz kamna (Crnič Marijan).

Aktivno je bilo tudi na predzadnji dan sejma, za kar so poskrbeli člani TD Vitanje, TD Dobrna in Društva kmečkih žena Lipa Vitanje, ki so obiskovalce razvajale še z domačimi dobrotami, k čemur se je pridružila tudi Kmetija Marovšek, LTO Rogla Zreče, GIZ ter Terme Zreče pa so skozi bogate in zanimive turistične programe obiskovalce povabili v svoje kraje.

Zadnji sejemski dan so pestro sejemsko dogajanje zaokrožili s svojo ponudbo še Romanca Rečnik z izdelki iz orehov, Žganjekuha Kejžar s pestro paleto sadnih žganj in likerjev ter Martin Mumelj z izdelovanjem coklov.

SHIFT + A