Zahtevana stran ne obstaja

Iskalni niz:

Št. najdenih dokumentov: 30 iskanje je trajalo (s): 0,1033

POB - časopis LAS Od Pohorja do Bohorja

POB - časopis LAS Od Pohorja do Bohorja

Občine LAS "Od Pohorja do Bohorja" izdajajo skupni časopis, v katerem podajajo informacije o tekočem delu in aktualnih dogodkih, ki se odvijajo na omenjenem območju.

 

Na začetku je POB izhajal kot e-časopis, avgusta 2010 pa je prvič izšel v tiskani obliki. Od takrat izhaja enkrat letno. Tiskani POB brezplačno prejmejo vsa gospodinjstva na območju občin LAS "Od Pohorja do Bohorja".

 

Arhiv izdanih POB-ov v obdobju 2007-2013 najdete tukaj.

 

Arhiv izdanih POB-ov v ob...

Več

POB - časopis LAS Od Pohorja do Bohorja

POB - časopis LAS Od Pohorja do Bohorja

Občine LAS "Od Pohorja do Bohorja" izdajajo skupni časopis, v katerem podajajo informacije o tekočem delu in aktualnih dogodkih, ki se odvijajo na omenjenem območju.

 

Na začetku je POB izhajal kot e-časopis, avgusta 2010 pa je prvič izšel v tiskani obliki. Od takrat izhaja enkrat letno v mesecu avgustu. Tiskani POB brezplačno prejmejo vsa gospodinjstva na območju občin LAS "Od Pohorja do Bohorja".

 

Arhiv do sedaj izdanih POB-ov najdete spodaj.

Več

Novice LAS

Izšel je letošnji POB - Časopis LAS Od Pohorja do Bohorja

V prvem tednu decembra je izšla že deseta številka časopisa POB, ki ga izdaja Razvojna agencija Kozjansko v imenu LAS "Od Pohorja do Bohorja". Tudi tokrat prinaša pregled dela Lokalne akcijske skupine v preteklem letu, pregled aktivnosti na območju vseh sedmih občin LAS, napovednik dogodkov v veselem decembru ter napovednik Javnega poziva LAS.

Časopis LAS prejmejo v svoj poštni nabiralnik brezplačno vsa gospodinjstva na območju občin LAS "Od Pohorja do Bohorja", v e-obliki pa ga lahko ...

Več

Novice LAS

Poziv za vstop oz. članstvo v Lokalni akcijski skupini »Od Pohorja do Bohorja«

Razvojna agencija Kozjansko, skupaj z občinami Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče, vabi, da postanete član LAS »Od Pohorja do Bohorja« v obdobju 2014-2020.

 

Vabilo velja tudi za že obstoječe člane LAS »Od Pohorja do Bohorja«, saj je skladno z Uredbo CLLD potrebno za obdobje 2014-2020 vse LAS na novo ustanoviti.

 

LAS »Od Pohorja do Bohorja« za obdobje 2014-2020 se bo organizirala kot pogodbeno partnerstvo javnih in zasebnih subjektov na ...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« nadaljuje z izvajanjem pristopa Leader

Lokalna akcijska skupina (LAS) »Od Pohorja do Bohorja« izvaja delavnice za pripravo strategije lokalnega razvoja (SLR) za obdobje 2014-2020. Delavnice, ki so že bile izvedene v Oplotnici, Vitanju, Zrečah, na Dobrni in v Slovenskih Konjicah, so namenjene lokalnemu okolju, t.j. posameznikom, društvom, podjetjem idr., da sami aktivno sodelujejo pri analizi dejanskega stanja na območju ter na podlagi tega oblikujejo želene cilje razvoja podeželja.

 

Udeleženci delavnic so izkazali veli...

Več

Novice LAS

LAS »Virovitički prsten« na obisku v LAS »Od Pohorja do Bohorja«

V teh vročih poletnih dneh je LAS »Od Pohorja do Bohorja« gostila hrvaško LAS »Virovitički prsten« (LAG »VIP«). LAG »VIP« se nahaja na severozahodnem delu Virovitičko-podravske županije, v Slavoniji, žitnici Hrvaške.

 

V Šentjurju so se najprej osvežili v kneippovem parku Doma starejših Šentjur in se seznanili z načeli kneippanja. Uspešno delovanje LAS »Od Pohorja do Bohorja« jim je v Vinogradnikovi učni kleti predstavila mag. Andreja Smolej, direktorica RA Kozjansko. Bojan Guček j...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« na 3. letnem festivalu LAS-ov

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je od 26. do 28. junija 2015 sodelovala na 3. letnem festivalu LAS-ov, ki ga je v Biogradu na Moru, Hrvaška, organizirala LAS Laura.

 

Na festivalu, na katerem je sodelovalo več kot 300 predstavnikov, 56 LAS-ov, iz 10 držav, smo se predstavili s promocijskim materialom LAS-a, vzpostavili kontakte s predstavniki LAS sosednjih držav, na temo projektov sodelovanja v okviru izvajanja CLLD – lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost ter sodelovali na delavnicah,...

Več

Novice LAS

Javni poziv za oblikovanje Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«

Razvojna agencija Kozjansko, skupaj z občinami Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče, objavlja javni poziv za oblikovanje Lokalne akcijske skupine (LAS) »Od Pohorja do Bohorja« v obdobju 2014-2020.

 

LAS »Od Pohorja do Bohorja«, ki vključuje občine Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče, je uspešno zaključila izvajanje pristopa Leader v obdobju 2007-2013 (izvedenih 71 Leader projektov), zato so se omenjene občine, sku...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« zbira projektne predloge

LAS »Od Pohorja do Bohorja« pripravlja strategijo lokalnega razvoja (SLR), ki bo zajela lokalne potrebe ter priložnosti območja občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče.

 

Strategijo lokalnega razvoja, ki bo pripomogla k trajnostnemu razvoju našega podeželja, želimo pripraviti skupaj z vami, zato vas vabimo, da se vključite s svojimi izkušnjami, predlogi, idejami ter nam na obrazcu posredujete vaše projektne ideje.

 

Izpolnjen obrazec nam...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« in LAS Obsotelje in Kozjansko gostili LAS iz Bolgarije

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je gostila predstavnike LAS Lyaskovets-Strazhitsa iz Bolgarije, ki so si na območju občin Zreče in Šentjur ogledali rezultate uspešno izvedenih Leader projektov. Zanimala jih je predvsem sestava projektnih partnerstev, način financiranja ter razlogi priprave in izvedbe posameznih projektov.

 

Z mnogimi izkušnjami od ideje do realizacije, jim je najprej g. Martin Mrzdovnik predstavil projekt Obnova železniške postaje v Zrečah, kjer se je tudi pričel njiho...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« vabi na sejem AGRA v Gornji Radgoni

Tudi letos se LAS »Od Pohorja do Bohorja« predstavlja na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni.

Tokrat se bomo predstavili na  razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 24. avgusta 2015, v Hali A (nasproti glavnega vhoda).

 

Vabimo vas, da nas obiščete in doživite utrip LAS »Od Pohorja do Bohorja!

Več

Novice LAS

Podpis Pogodbe o ustanovitvi in delovanju LAS »Od Pohorja do Bohorja«

RA Kozjansko skupaj z občinami Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče vabi na podpis Pogodbe o ustanovitvi in delovanju Lokalne akcijske skupine (LAS) »Od Pohorja do Bohorja«, ki bo v četrtek, 27. avgusta 2015, ob 10,00 uri, v prostorih Kulturno turističnega centra Oplotnica.

 

Podpisu Pogodbe bo sledila Ustanovna skupščina LAS »Od Pohorja do Bohorja«.

 

Prijave sprejemamo na telefonski številki 03 747 13 02, kjer dobite tudi ostale informaci...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja bo Bohorja« na sejmu AGRA

V ponedeljek, 24. 8. 2015, se je LAS »Od Pohorja do Bohorja« na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni predstavila s primeri dobrih praks na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

S svojo ponudbo so sodelovali predstavniki Društva Izviri Dobrina, ki so promovirali Grajsko učno pot Žusem, ki je bila vzpostavljena v okviru istoimenskega Leader projekta, ponudbo je dopolnila Marija Zalokar z unikatnimi otroškimi oblačili, Majda Te...

Več

Novice LAS

45 podpisnikov Pogodbe o ustanovitvi in delovanju LAS »Od Pohorja do Bohorja«

V četrtek, 27. avgusta 2015, je v dvorani Kulturno turističnega centra v Oplotnici 45 predstavnikov javnih, zasebnih in pravnih subjektov z območja občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče podpisalo Pogodbo o ustanovitvi in delovanju LAS »Od Pohorja do Bohorja«. Za vodilnega partnerja je bila izbrana Razvojna agencija Kozjansko, ki je že v obdobju 2007-2013 kot upravljalec LAS zagotavljala vso potrebno podporo delovanju LAS.

 

Vzpostavljeno par...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« oddala Strategijo lokalnega razvoja

LAS »Od Pohorja do Bohorja« je na 2. seji Skupščine LAS, ki je bila 22. 10. 2015 v Šentjurju, soglasno potrdila Strategijo lokalnega razvoja LAS za obdobje 2014-2020, ki jo je prejšnji teden tudi posredovala Koordinacijskemu odboru CLLD v pregled.

 

Skupščine se je udeležilo 40 članov LAS, ki so po obravnavi in potrditvi Pravil delovanja LAS, obravnavali še Strategijo lokalnega razvoja (SLR), ki predstavlja temeljni dokument LAS za črpanje sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada ...

Več

Novice LAS

Skupščina LAS Od Pohorja do Bohorja

V prostorih RA Kozjansko je dne 8. 3. 2016 potekala 2. Redna skupščina LAS Od Pohorja do Bohorja. Na seji so bile predstavljene in potrjene dopolnitve k Strategiji lokalnega razvoja  za LAS »Od Pohorja do Bohorja«.

 

Prisotne člane sta v uvodu pozdravila Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, pristojen za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud ter socialno podjetništvo in mag. Nena Dokuzov, vodja Sektorja za socialno podjetn...

Več

Novice LAS

Lokalna akcijska skupina »Od Pohorja do Bohorja« uradno potrjena

Lokalna akcijska skupina (LAS) »Od Pohorja do Bohorja« je prejela pozitivno odločbo s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, s katero je potrjena Strategija lokalnega razvoja (SLR), ki jo je LAS oddala 27. 10. 2015 na Javni poziv za oblikovanje lokalnih partnerstev. LAS, ki jo zastopa vodilni partner, Razvojna agencija Kozjansko, je za izvajanje operacij (projektov), v okviru potrjene SLR, upravičena do sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v vi...

Več

Novice LAS

Izvedena 4. redna Skupščina LAS »Od Pohorja do Bohorja«

Na sedežu LAS »Od Pohorja do Bohorja« je potekala 4. redna skupščina LAS, ki se je udeležilo 31 članov.

 

Predstavnica vodilnega partnerja LAS, ga. Andreja Smolej, je navzočim predstavila poročilo o delu LAS »Od Pohorja do Bohorja« v obdobju 2007-2013, ki ga je skupščina LAS tudi potrdila.

 

Sledila je obravnava in potrditev Letnega načrta aktivnosti za podukrep 19.4. – Podpora za tekoče stroške in stroške animacije za leto 2016 kot tudi za leto 2017, seznanitev z javnim po...

Več

Novice LAS

Zaključen 1. javni poziv LAS “Od Pohorja do Bohorja” za leto 2016

V petek, 20.1.2017, se je zaključil prvi javni poziv Lokalne akcijske skupine (LAS) “Od Pohorja do Bohorja” v novem programskem obdobju 2014-2020, za sofinanciranje operacij iz sklada EKSRP. V roku za predložitev operacij je na naslov LAS prispelo 21 vlog, ki jih bo Ocenjevalna komisija LAS pregledala in popolne vloge tudi ocenila.

 

Vse aktualne informacije o delovanju LAS ter o javnih pozivih lahko spremljate na spletni strani LAS na naslovu http://www.las-pohorje-bohor.si/

 ...

Več

Novice LAS

Skupščina LAS »Od Pohorja do Bohorja« aktivno tudi med počitnicami

Skupščina LAS »Od Pohorja do Bohorja« se je, v torek, 25.7.2017, na svoji 6. redni seji, ki je tokrat potekala v prijetnem ambientu obnovljenega dvora Trebnik, seznanila z aktualnimi zadevami, vezanimi na izvajanje strategije lokalnega razvoja (SLR) LAS ter z izbranimi operacijami s strani LAS za sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). LAS je na 1. javnem pozivu v letu 2017 odobrila sofinanciranje 10-ih operacij iz sklada ESRR, katerih vloge bodo v končno odobritev...

Več

Novice LAS

Lokalna akcijska skupina »Od Pohorja do Bohorja« pričakuje dokončne potrditve izbranih operacij iz dveh razpisov

Vodilni partner Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«, Razvojna agencija Kozjansko, je v mesecu maju 2017 na Agencijo Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP) posredoval celotno dokumentacijo za 7 operacij iz 1. Javnega poziva LAS v letu 2016 za sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja za katere je Ocenjevalna komisija LAS pripravila predlog sofinanciranja operacij, Organ upravljanja LAS pa jih je potrdil. V kratkem pričakuje...

Več

Novice LAS

Volitve v organe LAS »Od Pohorja do Bohorja«

Skupščina LAS “Od Pohorja do Bohorja” je na svoji 9. redni seji, izvedeni dne, 28.3.2018, skladno s Strategijo lokalnega razvoja in Pravili delovanja LAS, sprejela sklep o razpisu rednih volitev članov organov LAS »Od Pohorja do Bohorja« za mandatno obdobje 2018–2021.

 

Rok oddaje kandidatur je 7.6.2018 do 14. ure. Kandidature pošljite na naslov LAS »Od Pohorja do Bohorja«, Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur ali skenirano na e-naslov: info@las-pohorje-bohor.si.

 

 ...

Več

Novice LAS

Predstavitev 1. JP LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2017

Delavnici za predstavitev 1. javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2017 za sofinanciranje v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj:

 

  • torek, 11. april 2017, ob 11.00 v sejni sobi RA Kozjansko, Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur,
  • četrtek, 13. april 2017, ob 11.00 v Christianini sobi v Dvoru Trebnik, Grajska 4, 3210 Slovenske Konjice.

 

Prijave na delavnico po elektronski pošti: info@las-pohorje-bohor.si ali po telefonu 03 747 13 ...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« objavila 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2018 za sofinanciranje operacij iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja

 

Javni poziv je odprt od 16. februarja 2018 do 10. aprila 2018 do 12.00.

 

Namen javnega poziva je izbor operacij, katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja (SLR) na območju občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče v letu 2018 in sofinanciranje njihovih stroškov.

 

Predstavitve javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja«:

  • sreda, 21. 2. 2018, ob 12.00, Christianina soba dvorca Trebnik, Slovenske Konj...

Več

Novice LAS

LAS »Od Pohorja do Bohorja« na 1. javnem pozivu v letu 2018 izbrala sedem operacij

Na 1. Javni poziv v letu 2018 za sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (sklad EKSRP), ki je bil odprt od 16. februarja 2018 do 10. aprila 2018, je prispelo 18 vlog. Glavni namen javnega poziva je bilo pridobiti operacije, katerih rezultati bodo prispevali k uresničevanju zastavljenih ciljev znotraj treh tematskih področij Strategije lokalnega razvoja (SLR).

 

Glede na razpisano višino razpoložljivih sredstev ter doseženega števila točk, je LAS »Od Po...

Več

Kneippovi parki podeželja od Pohorja do Bohorja

Kneippovi parki podeželja od Pohorja do Bohorja

Neokrnjena narava in bogata kulturna dediščina sta izredna priložnost, da se na območju LAS »Od Pohorja do Bohorja« razvijejo Kneippovi aktivni parki, ki bodo omogočili izkoristek danih virov, večjo prepoznavnost ter oblikovanje privlačne turistične ponudbe.

Več

Zaključeni

LAS »Od Pohorja do Bohorja« objavila 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2018 za sofinanciranje operacij iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja

 

Javni poziv je odprt od 16. februarja 2018 do 10. aprila 2018 do 12.00.

 

Namen javnega poziva je izbor operacij, katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja (SLR) na območju občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče v letu 2018 in sofinanciranje njihovih stroškov.

 

Predstavitve javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja«:

  • sreda, 21. 2. 2018, ob 12.00, Christianina soba dvorca Trebnik, Slovenske Konj...

Več

Novice LAS

Odobreni štirje projekti 1. Javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2019, sklad ESRR

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je s pogodbo o sofinanciranju operacije odobrilo izbrane projekte na 1. Javnem pozivu LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2019, sklad ESRR.

  • Ukrepi za varstvo okolja in ohranjanje narave na območju zdraviliškega parka Dobrna
  • Urejanje športnega parka Šentjur – 3. faza
  •  Vzpostavitev turistično-informacijskega centra Vitanje in ureditev okolice
  •  Bodimo EkoKul – čista narava je naša pravica in odgovornost

O vsebini in cil...

Več

Novice LAS

Odobren še en projekt 1. Javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2019, sklad ESRR

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je s pogodbo o sofinanciranju operacije odobrilo še en izbran projekt na 1. Javnem pozivu LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2019, sklad ESRR.

  • Turistične Zreče

O vsebini in ciljih posameznih operacij si lahko preberete na podstrani Projekti.

Čakamo še na pogodbo zadnjega izbranega projekta.

Več

Novice LAS

Odobren še zadnji projekt 1. Javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2019, sklad ESRR

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je s pogodbo o sofinanciranju operacije odobrilo še zadnji izbran projekt na 1. Javnem pozivu LAS »Od Pohorja do Bohorja« v letu 2019, sklad ESRR.

  • Zeleni urbani prostor Slovenskih Konjic

O vsebini in ciljih posameznih projektov si lahko preberete na podstrani Projekti.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Občina Šentjur