Vabljeni na Holcerijo 2016

Turistično društvo Vitanje vabi na tradicionalno 27. turistično prireditev Holcerija 2016, ki bo v Vitanju v nedeljo, 14. 8. 2016.

Turistično društvo Vitanje vabi na tradicionalno 27. turistično prireditev Holcerija 2016, ki bo v Vitanju v nedeljo, 14. 8. 2016.

Dopoldne ob 10.00 se  bo odprla razstava v prostorih Ksevt-a.

Prvi del razstave bo Razstava fotografij lepo urejenih samostojnih hiš, cvetličnih gred in samostojnih kmetij, na podlagi tematike iz domačega okolja.

Drugi del razstave bo Razstava dela Zimskih uric, kjer bodo razstavljeni izdelki ženskih ročnih spretnosti.

Popoldne ob dveh bo otvoritev glavnega dela prireditve, ki je kulturnega in etnološkega pomena. Iz vasi proti trgu kraja bo vkorakala godba, konjeniki, zastavonoše, holcerji in otroka z zaščitnim znakom Holcerije. Sledil bo kratek kulturni program, kjer bodo pozdravili povezovalec programa, župan in predsednik TD Vitanje. Vzporedno bosta potekala ob prizorišču tradicionalno Holcersko tekmovanje v gozdarskih in tesarskih veščinah in Revija ansamblov, kjer se bo predstavilo deset mladih nepriznanih ansamblov. Po reviji se bo začela Holcerska veselica z glavnim ansamblom Igor in Zlati zvoki.

V večernih urah bo nastop glasbene gostje Mance Špik, kot gostje pa bodo zapeli tudi Fantje iz Praprotna.  Potekal bo  tudi tradicionalni izbor Miss Holcerije. Na prizorišču bo poskrbljeno za zabavo najmlajših. Svojo priložnost na stojnicah bodo dobili mali lokalni obrtniki. Ob prizorišču bo razstavljena kmetijska mehanizacija. Člani TD Vitanje bomo poskrbeli za Holcerski srečelov, kjer je vsaka srečka dobitna. Na prireditvi bo sodelovalo okoli 300 nastopajočih in 100 prostovoljcev.

Za gostinsko ponudbo bo poskrbljeno. Za hladno pijačo in izvrsten prigrizek tradicionalno skrbi gostilna Jožko. Osrednji del prireditve bo potekal pod velikim šotorom.

Datoteke

SHIFT + A