Predstavljamo vam nov otroško igralni park v Šentjurju – Pravljično Deželo Vile Eksene

Igralni park je bil ustvarjen v sklopu projekta Dežela Vile Eksene, ki se je uspešno zaključil v juliju. Otroci se lahko zabavajo na prelepih unikatno ročno izdelanih večnamenskih lesenih igralih, ki so namenjena tako starejšim, kot najmlajšim, in nudijo celostno gibalno doživetje. Unikatna hišica na drevesu in igrala v obliki grajskih stolpov ter druge posebnosti pa dajejo Pravljični Deželi Vile Eksene pravljični pridih. Otroško igralni park je v okviru obratovalnega časa dostopen vsakomur in kot tak predstavlja veliko pridobitev tako za okoliške prebivalce, predvsem za otroke in ranljive ciljne skupine, hkrati pa predstavlja svojevrstno turistično privlačnost, in v Šentjur privablja obiskovalce iz vse Slovenije.

Celoten projekt Dežela Vile Eksene pa ima tudi zelo pozitivne učinke na okolje. Skozi izvajanje različnih delavnic otroke, mladostnike in druge ozaveščamo o pomenu varovanja okolja ter jih spodbujamo, da pridobljeno znanje vnašajo v vsakdanje življenje. Igrala za otroke predstavljajo trajnostni vidik, saj so narejene iz lokalnih naravnih virov (les) ter imajo s tem tudi pozitiven učinek na okolje. Prav tako pa Dežela Vile Eksene nudi prostor za kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa.
Vabljeni vsi otroci in družine iz cele Slovenije ter od vsepovsod na nepozabno doživetje v prijetnem okolju, ki nudi naravno senco dreves! 

Več o projektu: https://www.eksena.si/pravljicna-dezela-vile-eksene/  in na https://www.las-pohorje-bohor.si/1.-Javni-poziv-LAS-Od-Pohorja-do-Bohorja-v-letu-2018-sklad-EKSRP/Dezela-Vile-Eksene-/
 

SHIFT + A