Predstavitev projekta ITP zeliščarske dediščine na Miklavževem sejmu

Na tradicionalnem Miklavževem sejmu v Zgornjem trgu v Šentjur, kjer bo v soboto, 2. decembra, živahno, pravljično in zabavno, na 25 stojnicah pa bo zadišalo po domačih dobrotah in po praznikih. Zadišalo pa bo tudi po zeliščih, predvsem zeliščnem čaju.

Na sejmu se bo predstavila Zeliščna kmetija Kalan v okviru projekta Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine, ki ga izvaja LAS Od Pohorja do Bohorja v okviru ukrepa 19.3: Sodelovanje lokalnih akcijskih skupin.

 Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine je operacija sodelovanja Lokalnih akcijskih skupin. Poleg LAS »Od Pohorja do Bohorja« sodelujejo še: LAS V objemu Sonca, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Srce Slovenije, LAS Spodnje Savinjske doline, LAS Raznolikost podeželja.

S projektom želimo doseči večjo prepoznavnost zeliščarstva na območju LAS, tudi kot podjetniške priložnosti, ter razviti inovativno zeliščarsko turistično ponudbo.

Na sejmu se boste lahko seznanili s pridelavo in predelavo zelišč iz prve roke. Zeliščna kmetija Kalan namreč že dve desetletji uspešno razvija zeliščarske produkte in v okviru projekta bodo na njihovi kmetiji izvedena izobraževanja za nove zeliščarje.

SHIFT + A