Vabilo na delavnico Lokalno pridelana hrana - od njive do mize - za vse generacije

Vabljeni na delavnico, ki bo v sredo, 9.10.2013, ob 17.00 v sejno sobo na Razvojni agenciji Kozjansko.

V letu 2011 smo v 7 občinah Lokalne akcijske skupine Od Pohorja do Bohorja: Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Zreče in Vitanje zbirali podatke o lokalnih pridelovalcih in predelovalcih hrane in izdelkov različne uporabe. Za namene projekta Mobilna lokalna tržnica, smo izvedli Analizo obstoječe ponudbe lokalne samooskrbe v naših občinah in zbrali informacije o vaših pridelkih in presežkih, ki bi jih bili pripravljeni ponuditi na trgu.

V času od takrat smo v sklopu pilotnega projekta Z moje dežele ustanovili socialno podjetje - lokalno samooskrbno kooperativo, s katero želimo skupaj z vami ponuditi našim občanom in občankam, otrokom, šolarjem in starejšim zdravo in lokalno pridelano hrano. Vabimo vas k sodelovanju z namenom, da se povežemo in pridelke iz našega lokalnega okolja pod prepoznavno blagovno znamko ponudimo na lokalnem trgu. Prepričani smo, da bo naše sodelovanje danes, našim zanamcem zagotovilo trden temelj za zdravo in boljšo prihodnost.

Če verjamete, da je v sodelovanju moč in prihodnost, vas vabimo na delavnico v sredo, 9.10.2013, ob 17.00 v sejno sobo na Razvojni agenciji Kozjansko (Ulica skladateljev Ipavcev 17, Šentjur), na kateri bo predaval Tadej Slapnik iz Društva za trajnostni razvoj Dravinjske doline.

Na delavnici se bomo med sabo spoznali, predstavili naše pridelke in izdelke in skupaj oblikovali poti in oblike sodelovanja za konkurenčen dostop na lokalni trg. V želji, da se v kooperativi združimo pridelovalci, predelovalci in potrošniki, brez posrednikov z velikimi maržami, vas vabimo, da se vabilu odzovete. 

Pričakujemo vas, zato vas prosimo, da nam sporočite vašo udeležbo na elektronski naslov:

blanka.kovacic1@gmail.com ali suzana.zupancic@ra-kozjansko.siali pokličete po telefonu 041 209 676 (Blanka) in 03/ 747 13 02 (Suzana), saj smo s prostorom omejeni.

Prisrčen pozdrav in kmalu nasvidenje !

Blanka Kovačič, Kooperativa Konjice - vodja projekta Z moje dežele

Datoteke

SHIFT + A