Predstavniki Krapinsko Zagorske županije na ogledu dobrih praks Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«

V petek, 13. novembra, smo v Šentjurju gostili predstavnike različnih organizacij in občin Krapinsko Zagorske županije.

V petek, 13. novembra, smo v Šentjurju gostili predstavnike različnih organizacij in občin Krapinsko Zagorske županije, kjer smo jim na Razvojni agenciji Kozjansko predstavili delovanje Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja« (LAS) in projekte LAS ter druge razvojne projekte območja. Pozdravil jih je tudi g. Štefan Tisel, župan Občine Šentjur.

 
Sledili so ogledi, najprej smo se sprehodili po Ipavčevi hiši skozi bogato glasbeno zgodovinsko dediščino družine Ipavec.
 
Na Dobju nas je g. Bojan Guček sprejel na Kozjanski domačiji, jo ponosno razkazal obiskovalcem, pripravil degustacijo domačih dobrot in povedal, da je bila domačija letos poleti prizorišče »Tedna starih obrti in običajev«, istoimenskega Leader projekta, in da je ena od točk na t. i. Guzajevi poti (Leader projekt »Na poti z Guzajem«).
 
Na Skomarju smo si ogledali zbirko ljudskega poeta, Vodovnikovo zbirko, ki je bila prav tako urejena s pomočjo Leader sredstev. G. Martin Mrzdovnik in g. Mirko Beškovnik sta razkazala še Skomarsko hišo, ki je lep primer ohranjene kulturne dediščine kraja.
 
Kot primer vključevanja zasebnikov v organizirano turistično ponudbo območja smo gostom predstavili Izletniški turizem Kukovič v Klokočovniku (spada v občino Slovenske Konjice), kjer so pripravili okusno Martinovo kosilo. Na poti nas je spremljal turistični vodnik g. Damjan Fijavž.
SHIFT + A