Nekoč je bil prijazen vlak ...

V petek, 20. novembra 2009, je pri obnovljeni železniški postaji v Zrečah, potekala prireditev ob zaključku projekta »Obnova železniške postaje v Zrečah«.

V petek, 20. novembra 2009, je pri obnovljeni železniški postaji v Zrečah, potekala prireditev ob zaključku projekta »Obnova železniške postaje v Zrečah«. Projekt je sofinanciran iz evropskega kmetijskega sklada, os Leader in je del Letnega izvedbenega načrta LAS »Od Pohorja do Bohorja« za leto 2009.

 
Ob 11:00 uri je bila tiskovna konferenca, ob 12:00 uri pa svečano odprtje, vse do 17:00 so bili organizirani vodeni ogledi. Projektne aktivnosti zajemajo obnovo in zaščito zreškega vlaka, delno obnovo postajne zgradbe (čakalnica in peron) ter ureditev muzejskih zbirk (o železniški progi Poljčane-Konjice-Zreče, o ansamblu Zreški kovači in o novejših dogodkih v zvezi z ohranjanjem spomina na to progo).
 
Nosilec projekta je KUD Vladko Mohorič Zreče, najstarejše kulturno društvo v občini s projektnima parterjema Občino Zreče, ki sofinancira projekt, in ZŠAM Zreče, ki ima svoje društvene prostore v postajni zgradbi in je že doslej skrbelo za vlak.
SHIFT + A